I disse tider hvor flere og flere micro bryggerier skyder op, og mange iværksættere starter egen produktion af special øl, så er ølbrygning blevet et kæmpe hit. Den almindelige dansker har ligesom fået øjnene op for det, og vil også være med på bølgen.

Det er fedt at producere noget selv

Synes vi ikke alle der er et eller andet over at producere vores egne produkter? Var det ikke så filans besværligt, så levede vi da gerne ligesom Bonderøven, og var selvforsynende på så mange området som overhovedet muligt. Det er bare ikke rigtigt realiteten for de fleste af os i dagens Danmark.

Dog er det som om der er kommet en bølge af iværksætter realiseringer. Vi sidder gladeligt hjemme i stuerne og ser ‘Løvernes hule’ til skamme, og vi ser folk fra madprogrammer, starte deres eget catering firma. Det er da fedt at kunne udleve nogle indre drømme. Hvadenten det er madlavning, ølbrygning eller en helt ny opfindelse.

Ølbrygning – hvordan starter jeg lige?

Du behøver selvfølgelig ikke være iværksætter for at brygge din egen øl. Det er blevet en ganske populær ting at gøre på hobby niveau. Der er noget hyggeligt og yderst tilfredsstillende over at kunne skabe sine egne smags varianter. Desuden er det lidt sjovt at byde gæster på den hjemmebryggede af slagsen, når der skal serveres øl.

Hvis du frygter det er svært at komme i gang, og ikke rigtigt ved hvor du skal starte, så frygt ej. Det er slet ikke så omstændigt som du måske lige regner med. Nok er der udstyr der skal bruges, som måske ikke alle lige ligger inde med. Du kan dog med et klik, hoppe ind og købe din egen start pakke. Der i er alt hvad du skal bruge som første gangs ølbrygger.

En ny hobby er altid en god ting

Man siger det er sundt at have en hobby, og der er nu noget om det. Det er sundt at interesseret sig for noget. At have noget at gå op i. Ølbrygning er bare en af mulighederne. Det er for stort set alle aldre. Det er selvfølgelig altid en fordel at man er gammel nok til selv at smage på varen, men faktisk er det ofte nyudklækkede pensionister som kaster sig over en ny hobby. Når man går hjem fra arbejdsmarkedet er det oplagt at finde nye projekter at tage sig til. Her er ølbrygning en ideel mulighed.