Hvis man har sabbatår eller bare ønsker at komme ud og rejse lidt, så er der virkelig mange muligheder. Der er mange der vælger at tage på en klassisk rundtur i asien, hvorimens der er andre som ønsker at studere mens de er ude og rejse. Derimod er det ikke alle der er klar over at man kan tage ud og lave frivilligt arbejde i udlandet. Det er nemlig ekstremt givende og det er ovenikøbet en virkelig fed og lærerig oplevelse.

Frivilligt arbejde i udlandet – hvordan?

Hvis du går og spekulerer over om hvorvidt der er nogen organisationer der vil tage imod dig i udlandet, så kan du være helt rolig. Alott, som er en af de virksomheder i Danmark der står for frivilligt arbejde i udlandet, har en lang række organisationer de arbejder med. Dette giver dig mulighed for at vælge mellem et hav af forskellige destinationer, hvor det faktisk næsten kun er fantasien der sætter grænser for hvad du kan opnå.

Hvorfor vælge frivilligt arbejde i udlandet?

Når du tager afsted og foretager frivilligt arbejde i udlandet, vil du få oplevelser ud over det sædvanelige. Du får en masse livserfaring som du ville kunne bære med i rygsækken, resten af livet. Du vil blive bedre til at tilpasse dig uvante omgivelser og lære en masse om de lokale kultur, traditioner og endda måske sprog. Med en hverdag der er så anderledes fra den danske, vil man samtidigt få et helt andet perspektiv på hvordan livet skal leves.

Hvilket arbejde kan jeg få når jeg rejser?

Når der tales om frivilligt arbejde i udlandet er der ofte fokus på jobs som på en eller anden måde hjælper andre mennesker eller dyr. Samtidigt vil du opleve at man får en skøn følelse af at hjælpe andre, der virkelig har brug for det. Dog skal man ikke forvente at man kan redde hele verden. Man skal være forberedt på at du er der for at gøre en stor forskel hos individuelle dyr og mennesker.

Hvem kan komme afsted?

Frivilligt arbejde i udlandet kræver normalt at man er fyldt 18 år. Det gør nemlig at man har den modenhed og selvstændighed der skal til for at tage afsted. Udover dette, kræver det at du er en lille smule hårdfør. Det er nemlig en helt anden, meget mere primitiv tilgang til hvordan man lever livet.

 

Textilringen kommer til dit hjem med en gardinbus – Få hjælp til indretningen lige her!