Er du rejselysten og har lyst til at gøre noget godt for andre? Så er frivilligt arbejde i udlandet måske noget for dig. Det er en meget anderledes måde at arbejde på, og samtidig en god mulighed for at opleve en anderledes kultur end herhjemme. Desuden giver det god livserfaring samt plusser på CV’et. Ja, fordelene ved et sådant udlands ophold er mange.

Frivilligt arbejde i udlandet

Ved at rejse ud til ukendte steder af verden og arbejde frivilligt, opnår du en masse livserfaring, som er guld værd, at have med i rygsækken fremtidigt.  Frivilligt arbejde i udlandet kan være mange ting. For eksempel er der mange, som rejser til Afrika eller Asien og underviser børn i engelsk. Du kan også hjælpe til på et børnehjem, eller et sted hvor der er dyr. I mange mindre ressurcefulde områder, tager de imod din hjælp med kyshånd.

Ikke kun for de helt unge

Udlands ophold og frivilligt arbejde er ofte forbundet med sabbatår. Altså det år hvor unge efter gymnasiet, rejser ud og oplever en masse, inden de starter på en videregående uddannelse. Dog er frivilligt arbejde i udlandet for stort set alle aldre. Ofte er der en minimums grænse på 18 år, men i de fleste tilfælde er der ingen maks alder. Det kan være at du trænger til at tage orlov fra dit nuværende arbejde, for at lave noget fuldstændig andet, eller måske du som pensionist, har lyst til at rejse ud og gøre en forksel. Disse eventyr er virkelig for folk i alle aldre, og er du eventyrlysten, så lad ikke et job eller andre forpligtelser holde dig tilbage. Find i stedet ud af hvordan det kan lade sig gøre.

Andet end frivilligt arbejde

Drømmer du om at rejse ud, så er det ikke kun frivilligt arbejde som er en mulighed. Der er masser af grupperejser, højskole ophold i udlandet, au-pair jobs og meget andet du kan foretage dig. Jeg vil anbefale dig at holde dig ajour via. en organisation. Det kan f.eks. være KFUK eller Alott. KFUK har meget at gøre med au-pair jobs, mens Alott har en bred vifte af muligheder i udlandet. Du kan f.eks. både komme ud på en ranch og arbejde, du kan arbejde som underviser og du kan også tage dykker certifikater. Rejser du rundt i forskellige lande eller områder, kan du finde småjobs undervejs, hvor du kan tjene til dagen af vejen, f.eks. ved at plukke jordbær. Det er en meget anderledes måde at opleve dele af verden på.