Jeg har verdens sejeste storesøster. Det ville jeg nok aldrig sige for et par år siden, men efter hun er kommet tilbage fra sit sabbatår, kan jeg ikke undgå at være stolt af hende.

Nej, jeg har ikke tabt et væddemål med min søster, det lover jeg. Vi har godt nok ikke altid været enige om alt, men hendes beslutning om at tage et sabbatår, og rejse til Afrika for at hjælpe dyr, ændrede på det hele.

Sabbatår gav min søster og jeg noget at bonde over

Der er to års forskel mellem min storesøster og mig. Hun er lige fyldt 19 og jeg bliver snart 17. Vi var næsten som tvillinger da vi var små, men så skete der noget da hun blev teenager. Jeg kunne ikke længere forstå hende, og til sidst var jeg næsten bange for hendes nye idéer og tankegang. Lige pludselig gik hun i mærkeligt tøj, og lyttede til underligt musik. Hun fik nye venner og havde ikke længere tid til mig. Sådan lod det i hvert fald til.

Sabbatår er en fantastisk oplevelse for unge mennesker.

Tingene ændrede sig, da min søster begyndte at nævne det med at rejse væk i et helt år. Jeg havde hørt om sabbatår før, men havde aldrig dannet mig nogle særlige tanker om det. Hun viste mig ALOTTs hjemmeside og alle de forskelige muligheder de tilbyder. Det var super spændende og stille og roligt, begyndte vi at lære hinanden at kende igen.

Derfor holder jeg et sabbatår

Selvom min søster og jeg havde et par år, hvor vi ikke kunne forstå hinanden, er hun stadig den person som bedst kender mig. Hun vidste, at vi ville bonde over at planlægge hendes sabbatår. Og så vidste hun også, at jeg ville finde mine egne drømme og det gjorde jeg. Jeg vil også finde min egen vej og derfor vil jeg tage et sabbatår næste år.

 

Klik her for at læse mere om hvordan du også kan holde et sabbatår.