I dag på bloggen skal det handle om blowerdoor test, som TE Danmark kan udføre for både privat og erhverv. Vi skal tale lidt om, hvorfor man får en sådan test udført, hvordan det foregår, samt hvad det kan hjælpe på – både økonomisk og miljø. Læs med og lær meget mere. 

Blowerdoor test til privat og erhverv

Først og fremmest, hvad er en blowerdoor test? En blowerdoor test er en test af trykket i en bygning. Det er noget, som alle skal foretage i nye bygninger nu, men det er også en fordel at få det foretaget i ældre bygninger, for at være sikker på, at man ikke bruger for mange penge på varme eller lader varmen sive ud til fuglene. Det forgår således: En lejlighed i midten af et boligkompleks testes på den simpleste og første omgang billigste måde særskilt. Lad os sige, at testen viser, at boligen ikke overholder tæthedskravene, fordi der flyttes intern luft ind til nabolejlighederne. I denne situation kan TE Danmark så tilbyde en lidt større test, hvor de sætter modtryk på i de tilstødende lejligheder. Dette kaldes en blowerdoor test. Det eliminerer den interne luft fra de tilstødende boliger, så der nu udelukkende testes på klimaskærmen.

Hvad hjælper det på?

En Blowerdoor test er både god for din økonomi, fordi den sikrer, at du ikke betaler mere i varme end du bør. Hvis alt din varmer siver ud af vinduer, døre og andre sprækker, så kommer du til at betale for meget mere end du faktisk bruger. Derudover er det bedst for miljøet, at vi ikke er overforbrugere af de resourcer, som vi har. Hvornår forgår en blowerdoor test typisk? der er nogle forskellige forhold, hvor en blowerdoor test udføres: Ved køb og salg af bygninger opført efter april 2006 og i øvrigt, når man vil spare på energien i alle opvarmede bygninger, nybygning når klimaskærmen (dampspærren) er monteret, og inden beklædning monteres, når bygningen er nøglefærdig, ved et års garanti eftersyn, samt ved fem års garanti eftersyn. På den måde sikrer man sig fra start, at bygningen er miljøvenlig, samt i løbet af tiden, at den ikke bliver ramt af skimmelsvamp eller andre sundhedsskadelige tilfælde. Hvis du vil læse mere omkring disse tests, så kan du se meget mere på TE Danmarks hjemmeside, som jeg har linket til længere oppe i denne blogpost.

Du kan også læse meget mere om godt tips her på bloggen lige her.