I den gamle kinesiske medicin er der tradition for at betragte krop og sind som en helhed. Derfor må man også både tage højde for den fysiske krop og den indre psyke, når man behandler sygdomssymptomer. Det er i høj grad en tilgang, der går igen hos Kiropraxis’ akupunktur i København. De behandler mange forskellige patienter og hjælper krop og sind med at genvinde harmonien.

Hvad er akupunktur?

Du kender sikkert akupunktur som en behandling, hvor man stikker tynde nåle ind i patientens krop. Men hvad så? Hvordan kan det hjælpe, og hvad kan det hjælpe på? Det virker måske som en ny alternativ behandling, men metoden er faktisk meget gammel. Den stammer tilbage fra den flere tusind år gamle kinesiske lægevidenskab TCM. Her betragter man kroppen som et hylster for diverse kræfter og energier.

Yin, yang og Qi

Du kender sikkert kræfterne yin og yang. Det er disse, der holder kroppen i balance og lader livsenergien Qi flyde rundt og opretholde balancen i kroppen. I nogle tilfælde kan energien dog blive blokeret, fordi yin og yang er i ubalance. Når det sker, kan kroppen udvise sygdomssymptomer både i krop og sind. Her kan akupunktur afbalancere livsenergien, således, at der igen opstår balance og harmoni i kroppen. I praksis sker det ved, at man stimulerer kroppen i nogle helt særlige akupunkturpunkter. Og disse kan faktisk påvises rent videnskabeligt gennem elektriske målinger.

Akupunktur i København behandler mange forskellige sygdomme

Den traditionelle kinesiske medicin er noget anderledes end den moderne lægevidenskab. Den stiller også diagnoser, som den vestlige medicin ikke kender til og har i det hele taget (som det fremgår) et anderledes syn på krop og sygdom. Det betyder dog ikke, at akupunktur ikke kan være nyttigt. Kiropraxis’ akupunktur i København har hjulpet mange mennesker med mange forskellige smerte- og sygdomsproblematikker. Desuden har behandlingen stort set ikke haft nogle bivirkninger. Har du et problem, ingen læger rigtig kan løse? Så er det måske på tide at prøve en alternativ behandling såsom akupunktur i København.

Andre muligheder med TCM

Som sagt bør kroppen betragtes som en helhed, og derfor er det heller ikke altid, at én behandlingsmetode kan stå alene. Udover akupunktur kan man også behandle med Tui Na massage, urtemedicin og meget mere. Men det er alt sammen noget, du kan tale med din akupunktør om.

Er du interesseret i at prøve akupunktur som behandlingsform? Så kontakt Kiropraxis og bestil tid.