Bliver du også ofte ramt af en følelse af rastløshed søndag eftermiddag, som stille sænker sig over sofaen i takt med at dagen bliver kortere?

Du kender det stensikkert – butikkerne har lukket, vennerne har tømmermænd, og yndlingsholdet spillede topkamp dagen forinden. Hvordan rusker du dig da fri af sofaens lange arme? Da det er en personlig kamp, jeg tit selv udkæmper, synes jeg, at du skal væbnes med et stærkt argument for at gøre kirkedagen lidt mindre hellig.


Dreadlocks og dancehall

 

På en lille sidegade til Nørrebrogade et stenkast fra søerne ligger spillestedet Stengade. Bag spillestedets farverige facade gemmer sig nogle lækre lokaler, hvis tag holdes oppe af et kæmpestort lydsystem. For når Stengade mange søndage om året slår dørene op til RubA’dub Sundays, er der brug for et anlæg, der kan bræge en bas så tung, at du kan mærke det helt ned i anklerne. Søndagsmusikken står nemlig i reggaens trefarvede tegn, og diverse optrædende kunstnere og DJ’s spiller musik, der på en eller anden måde har reference til basmusikkens hovedstad, jamaicanske Kingston. Hvad end du er til reggae, dub eller dancehall, så sørger RubA’Dub Sundays for, at du med garanti gynger med til rasta musik af enhver slags.

 

Hvem spiller?

 

Til RubA’Dub Sundays kan et typisk line-up se meget forskelligt ud. Spillestedets bookere har gennem tiden landet aftaler med nogle af reggaens helt store pionerer, og én af disse spiller netop op til fest næste gang RubA’Dub afvikles den 19. april 2015. Her står selveste Johnny Osbourne øverst på plakaten, og du er som gæst garanteret en løssluppen koncertoplevelse med en legende i genren.

Foruden tungvægtere som Osbourne giver RubA’Dub Sundays tit pulten til nogle af de mange unge Københavnske kunstnere, der har basmusikken kær. Navne som Raske Penge, TopGunn, Klumben, Eaggerstunn, Wafande, Bikstok Røgsystem, Little Kaka, Pharfar og mange flere er typisk inventar til RubA’Dub Sundays – hvad end de står på scenen eller blandt publikum.

Plads til mere end bas

 

Stengade har med rette en loyal skare af koncertgængere, der trofast fylder koncertstedet op, når der afvikles søndagskoncerter under RubA’Dub-konceptet – men spillestedet har meget mere at byde på, hvis du ikke er til reggaerytmer. Stengades generelle musikprofil omfavner primært undergrundsmusikken, og spillestedet tøver ikke med at give mindre kendte musikere spilletid. Genremæssigt er der rum til at fra punk til folk, og særligt de rockglade københavnere skal holde nøje øje med musikprogrammet, der dedikerer mange datoer til hård rock og metal.