Der er ikke noget greb så fast som sofaens eller sengens greb på en søndag med sejlivede tømmermænd. Mens mange snoozer og slumrer dagen væk, tager Søndagsvenner til endagsfestival på udvalgte søndage i sommerperioden.


Søndagsvenner – hippier, hipsters og helt ‘normale’ mennesker

 

Foreningen Søndagsvenner debuterede anden søndag i juni i sommeren 2013 med en velbesøgt fest på Refshaleøen. Lige siden har foreningen formået at gøre sommersøndage alt andet en søndags-agtige for en helt masse forskellige, sociale mennesker i Københavnsområdet.

Uanset om du er en sand weekendkriger, der gerne fester torsdag, fredag, lørdag og nu altså også søndag, eller om du mest af alt betragter dig selv som en lavkulturel livsnyder, så kan du være sikker på at møde flere af dine slags blandt Søndagsvennerne.


Originalt koncept

 

At Søndagsvenner er blevet en kæmpesucces kan nok i et vist omfang tillægges, at festudbuddet om søndagen typisk står i skyggen af fredagens og lørdagens overvældende muligheder.

Når det er sagt, så må resten af succesen tilskrives, at foreningens koncept er nytænkende og originalt: Formålet er at sætte spot på interaktivitet mellem publikum og kunstnere via ikke-kommercielle søndagsarrangementer.

Med andre ord forsøger foreningen at engagere publikum til træde ud af iagttagerpositionen og ind i rollen som deltager. Selv beskriver Søndagsvennerne: “Søndagsvenner er socialt grundlag for et kreativt-udviklende miljø” (Facebook).


Musikalsk fællesskab – med mere

 

Selvom bindeledet til søndagsarragenmenterne i høj grad er elektronisk musik, og i øvrigt primært house og techno, byder søndage i fællesskab med Søndagsvenner oftest på meget mere end lækker lyd til øregangene.

I løbet af den igangværende og de to sidste somre har søndagsfolket blandt andet kunnet betragte kunstinstallationer, spille gamle computerspil, se film, deltage i sportsaktiviteter og mere til. Desuden har Søndagsvenner altid mulighed for at købe mad og drikke til moderate priser.


Hvor og hvornår?

 

Næste event skulle have været afviklet på Refshaleøen den kommende søndag, den 26. juli, men på grund af det danske “sommervejr” har Søndagsvennerne valgt at flytte arrangementet til Jolene i Kødbyen.

Tilmeld dig eventet her.