Der er et utal af restauranter, caféer og barer, der påberåber sig at servere byens bedste ‘et-eller-andet’. Ja, der findes nok en 40-50 burgere, der efter egne udsagn er byens bedste. Mere lavmælte er stederne, når det kommer til at tage æren af at servere byens bedste drinks, selvom der er mange vinderkandidater i København.

Når nu cocktailbarerne ikke i særligt stort omfang selv skilter med at være byens bedste, tager jeg gerne dommerstolen – og trods et stærkt felt er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at byens bedste cocktails findes på Salon 39 på Frederiksberg.

Elegant og fuldendt – men uden for fine fornemmelser

 

Salon 39 er på mange måder et unikt sted. Stedet har bogstaveligt talt højt til loftet, og interiøret samt de bløde jazztoner giver straks associationer til New Yorks jazzklubber i deres storhedstid – selv hvis man ikke har været der.

Baren er stor og tung, og den betjenes af bartendere, der ved, lige præcis hvordan blandingsforholdene i klassikere såvel som ny-klassikere skal mixes og serveres. Eksempelvis kan du naturligvis få en klassisk ‘Old Fashioned”, der serveres i det helt rigtige glas og har en firkantet isklump, der har de præcise millimetermål. Typisk for stedet, kommer whisky-klassikeren i en nyere udgave, ‘Gotham old fashioned’, der har en nedfrosset patron i den store isterning – og en spændende smag af whisky og bitter.

Indtryk på indtryk – fra kød til cocktails

 

Første gang du oplever Salon 39, fyldes du med sanseindtryk – og særligt hvis du lægger ud med at hoppe i kødet på Salonens spisemenu, der faktisk også har en værdig kandidat til ‘byens bedste burger’. Men selvom god mad, fantastiske cocktails og en fuldendt atmosfære lyder som indtryk nok, kan du få dig endnu en overraskelse, når du benytter stedets… toilet. Ja, du læste rigtigt.

Det, du husker

 

Første gang jeg var på Salonen med et par gode venner, fik vi hurtigt en lille fjer i hatten, da det var svært at holde igen med de gode cocktails, og vi blev hurtigt ivrige efter at ‘teste’ de forskellige fristelser på menuen. Efter et par stykker skulle jeg på toilettet, og der fik jeg lidt af en overraskelse. Efter at have gjort det, jeg skulle, fandt jeg så mig selv ved håndvasken og kunne ikke forstå, hvorfor jeg ikke kunne finde mit eget spejlbillede. Der var en god forklaring…

Herretoilettet havde i stedet for et spejl et kvadratisk kighul direkte ind til et fuldstændigt indentisk kvindetoilet, og det bliver jeg først opmærksom på, da døren til selve dametoilettet gik op. En dame kom storgrinene ud (hun var også debutant på Salonen) og vi fik os da en hyggelig sludder, mens vi hver især vaskede hænder på hver vores side af det manglende spejl.

Når feltet er stærkt, er det detaljerne, der tæller.