Finansrådgivere er ofte den første kontaktperson for folk, der ønsker at træffe informerede beslutninger om deres økonomi. Finansiel rådgivning er en gratis tjeneste, hvilket betyder, at du kan få uvildig rådgivning uden at skulle bekymre dig om at blive solgt produkter eller tjenester, der ikke passer til dine behov.

Hvis du har kæmpet med gæld, har en usikker økonomisk fremtid på grund af nylige ændringer i dit arbejde eller din indkomst, eller hvis du er bekymret for, hvordan du skal forvalte dine penge hensigtsmæssigt, nu hvor du er pensionist, så kan det være det bedste, du kan gøre hele året, at tale med en finansiel rådgiver!

Ikke alle rådgivere er lige gode

Ligesom i alle andre erhverv er der en række forskellige finansielle rådgivere at vælge imellem. Undersøg, hvem der er tilgængelige i dit område, og hvilke kvalifikationer de har. Finansielle rådgivere skal være registreret hos ASIC og opfylde visse uddannelseskrav, så du kan være sikker på, at de er kvalificerede til at hjælpe dig med din specifikke situation.

Du skal ikke føle dig forpligtet til at arbejde med den første rådgiver, du taler med – tag dig tid til at interviewe et par forskellige og find en person, der passer godt til din personlighed og din budgetstil.

Pas på rådgivere, der forsøger at sælge dig produkter

En af de gode ting ved finansiel rådgivning er, at den er gratis! Finansielle rådgivere bliver betalt af de virksomheder, der tilbyder produkter og tjenester, så de har ikke noget incitament til at presse dig til at købe noget, du ikke ønsker eller har brug for.

Hvis en rådgiver begynder at forsøge at sælge dig noget, skal du være skeptisk. Det er sandsynligt, at de får provision for hvert produkt, de sælger, hvilket betyder, at de måske ikke har dine bedste interesser på hjerte.

Det er vigtigt at huske, at du har kontrollen, når det gælder om at træffe beslutninger om dine penge – tag dig altid tid til at gennemtænke alle tilbud og forslag, før du skriver under på den stiplede linje.

Stil masser af spørgsmål

Vær ikke bange for at stille din finansielle rådgiver en masse spørgsmål. Finansiel rådgivning handler om at give dig de oplysninger og den støtte, du har brug for, så du kan træffe informerede beslutninger, så det er afgørende, at de besvarer alle bekymringer eller spørgsmål, der potentielt kan påvirke din beslutningsproces.

Ved at stille spørgsmål sikrer du også, at der ikke opstår misforståelser mellem begge parter – alle ved, hvad der sker med kundens økonomi!