Hvad skal du have at spise i aften? En masse forskellige lækre retter måske? Med din nabo?

Det kan i hvert fald hurtigt blive aftenens menu, hvis du dribler til ydre Nørrebros folkekøkken i Café Le Rouge, der deler tag med Nørrebrohallen på Den Røde Plads.

 

Hvem, hvad, hvornår?

 

Hver tirsdag fra 17:30 til 20:30 har du mulighed for at spise med i Ydre Nørrebros folkekøkken. Her er der både kødretter og vegetarmad – og der er en masse varianter og rigelige mængder af begge dele. Og så er det billigt! 55 bobs pr. voksen, mens børn under 10 år kan spise sig mætte for blot 30 kr.

 

Men er det ikke kun langhårede hippier, der kommer?

 

Absolut ikke. I caféen ser cafegæsterne ud, som gadebilledet på Nørrebro gør det samme: Det bugner af forskellighed. På tværs af sociale klasser, alder og ‘typer’ samles flere hundrede sultne københavnere hver tirsdag i Ydre Nørrebros folkekøkken. Studerende, børnefamilier, kærestepar og ældre sidder side om side – og det er kun få, der holder sig tilbage for at sludre lidt med sidemanden.

Order ‘folkekøkken’ siger det meget godt: Det er et køkken for folket – ingen nævnt, ingen glemt. Alle er velkomne.

 

Et ‘moderne’ folkekøkken

 

Indretningen på Café Le Rouge indbyder heller ikke ligefrem til flipper-associationer. Her er stilen rå og moderne, og der er – bogstaveligt talt – højt til loftet. Udenfor kan de små brænde energi af på Den Røde Plads’ farverige legeareal, mens caféens udenforsiddende gæster kan slutte en folkemiddagen af med en rygende varm caffe latte i vinterkuldens friske kindstrøg.

 

Flere folkekøkkener

 

Det er ikke kun hos Café Le Rouge, folkekøkkenet har gjort renæssance. Herunder kan du se nogle af de andre steder i Hovedstaden, der serverer billige måltider til folket:

 

KraftWerket  – Vegetarmad til en flad 20’er 

Ungdomshuset – Næsten som i de ‘gode gamle dage’

Cafeen i Folkets Hus – Mad for 40 kr. første mandag i måneden

Cafe N – Veganermad hver fra fra kl. 17 til blot 39 kr.   

 

Velbekomme!