Metalstempling er en proces, hvor metaldele fremstilles ved at udstanse eller skære former ud af en metalplade og derefter bøje eller forme dem i den ønskede form. Stansning er en almindelig metode, der anvendes ved metalstempling til at skabe huller eller udskæringer i metallet. Ved stansning anvendes en matrice med en skarp kant, der skærer gennemmetallet for at skabe den ønskede form. Bøjning er en anden almindelig metode, der anvendes ved metalstempling til at forme metallet i den ønskede form. Bøjning kan ske ved hjælp af en række forskellige metoder, herunder hydrauliske presser, valser eller presser.

Metalstempling er en alsidig fremstillingsproces, der kan bruges til at skabe en lang række forskellige dele og produkter af forskellige metaller. Det er almindeligt anvendt i bl.a. bilindustrien og luftfartsindustrien. Metalstempling kan bruges til at fremstille små dele som f.eks. skiver og beslag eller store dele som bildøre og flykroppe.

Fordele ved stansning i forhold til andre processer

Metalstempling har flere fordele i forhold til andre fremstillingsprocesser, f.eks er stansning er en hurtig og effektiv måde at lave huller eller udskæringer i metal på. Bøjning kan bruges til at skabe komplekse former, der ville være vanskelige eller umulige at skabe med andre metoder. Metalstempling er alsidig og kan bruges til at fremstille dele af en række forskellige metaller. Stansninger er ofte billigere end dele fremstillet med andre metoder.

Ulemper ved stansning i forhold til andre processer

Der er også nogle ulemper ved metalstempling. F.eks. kan stansning forårsage grater eller skarpe kanter på metallet, som skal fjernes. Bøjning kan forårsage rynkning eller udtynding af metallet. Stansning kan få metallet til at strække eller rive sig. Metalstempling er ikke velegnet til fremstilling af indviklede former eller dele med meget tynde vægge.

Anvendelsesområder

Metalstempling anvendes i en række forskellige industrier til at fremstille en lang række dele og produkter. Det er almindeligt anvendt i bilindustrien til fremstilling af karrosseripaneler, døre og motordele. Metalstempling anvendes også i luftfartsindustrien til at fremstille flyskrog og vinger. På det medicinske område bruges metalstempling til at fremstille implantater og andet medicinsk udstyr. I elektronikindustrien anvendes metalstempling til fremstilling af printplader og elektroniske komponenter. I byggebranchen anvendes metalstempling til at fremstille søm, skruer og andre fastgørelseselementer.

Når du skal finde en, der kan stanse metallet, så sørg for, at du laver en god research inden. Sørg for, at firmaet har velrenommeret og godt ry, samt at de tilbyder vejledning.