I dag vil jeg skrive lidt om mit nyeste forbillede. Hvis du endnu ikke ved hvem Eva Persson er, så skal du læse med her, for hun er bare en mega sej karrierekvinde, som blev kendt under en en debat om barsel her i Danmark. Hun tog nemlig ingen barsel, og det var ikke så populært. 

Lad mig fortælle dig lidt om Eva Persson

Eva Persson blev kendt i Danmark, da hun offentligt fortalte, at hun ingen barsel tog efter hun fødte sit første barn. Det var en rivende debat i Danmark, og hun fik da også en del modvind. Nu har hun startet en blog, hvor hun skriver dels om sine oplevelser med debatten, men lige så meget om det at junglere karriere og familieliv. Hun fortæller selv, at “Jeg respekterer og hylder det frie valg. Det skal stadig være muligt, at holde 52-ugers barselsorlov. Vi skal blot have en åben debat, hvor vi lytter til hinanden og er nysgerrige på hinandens valg. Hvor tonen er anstændig og hvor vi behandler hinanden med respekt.” Og det er det, som hun blandt andet skriver om på sin blog. Du kan også finde hende på Twitter, hvor hun sender tweets ud om samme emne, samt nyheder indenfor advokatverdenen.

Hvorfor hun er mit forbillede

Eva Persson skriver nogle utrolig gode blogindlæg, og man får et virkelig godt indblik ind i advokatverdenen. Det sidste blogindlæg hun har skrevet handler om det, at være ældre mor. Hun fik selv sige børn som 41 og 43 årig, og de er 1år og 3år nu. I dette indlæg skriver hun lidt om fordele og ulemper ved at være ældre mor og sammenligner sig selv med en 25-årig, og hvordan det er at være mor i den alder. Hun taler om børn, som er syge og har brug for nærkontakt hele natten, og om dagen efter, at skulle på arbejde og være helt smadret. Derudover er Eva rigtig god til at linke til andre artikler, som hun selv har følt sig inspireret af. For eksempel skrev hun for nyligt om FN, hvor Jacinda Ardern havde holdt tale og så fint viste hvordan man “kan forene rollen som mor med et arbejde, så længe det sker på barnets (og KUN barnets!) præmisser.” Det er utroligt inspirerende for mig som læser, at høre hvilke personer Eva selv ser op til. Jeg føler altid, at jeg lærer noget nyt og for mere gå-på-mod efter, jeg har læst hendes blog.