Hej alle sammen! Glædelig 16. december. Så er vi bare tæt på jul! Jeg håber, at I alle er i julehumør. I dag her på bloggen skal det handle om dødsbo, som ikke altid er nemt at finde ud af. Derfor vil jeg prøve at forklare begrebet, samt fortælle om, hvor du kan få hjælp.

Dødsbo, hvad er det?

Det er ikke let at finde ud af alle de forskellige ting indenfor loven, når det gælder dødsbo. Hvad er et dødsbo, og hvordan behandles det? Det vil jeg forsøge at hjælpe dig med her på bloggen i dag. Først og fremmest, hvad er det? Når et familiemedlem, en ven eller anden bekendt dør, så efterlader de nogle værdier. Disse værdier kan være mange forskellige slags. Det kan være tøj, bil, hus, malerier, sommerhus osv. Dette er et dødsbo. Den afdøde har forhåbentligt skrevet et testamente, så man ved, hvad vedkommende ville havde skulle gå til hvem. Helt nøjagtigt kaldes det et boskifte, når alle disse værdier skal deles ud til arvingerne. Et boskifte skal godkendes og udleveres af skifteretten, der sikrer, at alt går som det skal. Med det menes, at skifteretten søger for, at de rette arvinger får den rette arv, og at kreditorer får deres.

Hvornår kan man råde over boet?

Det er ikke muligt, at råde over dødsboet, før det har været en tur i skifteretten. Dette er simpelthen for at sikre, at alle får deres og at intet gøres forkert i henhold til loven. Der er herudover 7 behandlingsmetoder af et dødsbo. Derfor vil jeg også stærkt anbefale, at du samarbejder med en advokat, når du skal finde ud af dette. De kender sproget og processerne, og det kan spare dig for rigtig meget tid. Det er ikke en sjov tid, efter en nær er gået bort, og derfor er det sidste man har lyst til, at stå for alt det her selv. Jeg har linket til en dygtig advokat længere oppe i denne blogpost, hvis du har lyst til at klikke igennem og se. Inde på den hjemmeside kan du også læse mere om, hvad denne advokat kan gøre for dig. Jeg håber, at denne blogpost har hjulpet lidt på, at du har lært mere om emnet. Det er ikke nemt, at finde rundt i de mange regler, men at styrke sig med en dygtig advokat er en rigtig god idé.

Du kan også læse mere lige her.