Autoværksteder er der nok af – især i København. Det kan derfor være svært at gennemskue, hvem der gør arbejdet ordentligt – og til en fair pris. Er du på jagt efter et godt autoværksted i København, bør du derfor læse videre her.

Når du har din bil til autoservice, er der en række forskellige kontrolpunkter, som bliver kontrolleret. Der vil sommetider også være dele, der skal skiftes. Måske skal du have skiftet:

  • motorolie
  • oliefilter
  • pollenfilter
  • brændstoffilter
  • tændrør
  • tandrem
  • …eller benzinfilter

Det lyder dyrt ikke? Hvis du ligesom jeg, gyser ved tanken om den tårnhøje regning, der kan være forbundet med et besøg hos et autoværksted, er det måske fordi, at vi alle kender nogen, der har betalt kassen ved sådanne besøg. Sådan behøver det dog heldigvis ikke at være!

 

Spar penge på autoservice

I langt de fleste tilfælde skyldes de skyhøje regninger, at vi udskyder besøget hos autoværkstedet. Det er måske lidt ligesom at gå til tandlægen – vi trækker tiden ud, og når vi endelig møder op, viser det sig, at tandlægen finder alverdens ting og sager – der selvfølgelig skal ordnes.

Spørgsmålet er bare, om vi ikke kunne have været foruden tandlægeregningen, hvis vi nu bare havde slæbt os afsted til tandlægen noget før…

Alle biler (dyre som billige) kræver vedligeholdelse, hvis bilen skal køre i mange år fremover. Det kan faktisk være en rigtig god investering at køre en tur forbi dit værksted. I virkeligheden er der mange penge at spare. Det handler nemlig om at komme så mange skader som muligt i forekøbet – før de vil koste dig en formue at reparere.

Hvis din bil har mange år på bagen, er det nødvendigt at få den til autoservice jævnligt. Det betyder desværre ikke, at din nye bil ikke skal til eftersyn…

 

Hvor tit skal en bil til autoservice?

Det er svært at sige præcist hvor ofte, din bil skal til eftersyn. Det afhænger nemlig af bilens motortype – og ikke mindst dine kørevaner. De kloge hoveder siger faktisk, at du bør køre til autoservice efter hver 10.-30.000 kørte kilometer.

Gamle biler er ikke nødvendigvis ensbetydende med slidte biler. Dét der slider på din bil er med andre ord ikke bilens år på bagen, men derimod hvor langt bilen har kørt, og hvordan du kører den. Du kan høre dit lokale autoværksted, hvordan du kan forebygge slitage ved at køre “korrekt”.

 

Er du sikker?

Når man taler om slidte biler, glemmer mange af os, at driftsikkerheden er markant nedsat. Mange unge går på kompromis med bilens kvalitet for at få råd til bilen. Det er muligvis også denne type billist, der udskyder serviceftersynet i længst tid. Måske er det derfor, at de unge er overrepræsenteret i alle typer trafikulykker med personskade.

Uden serviceeftersyn vil bilen på sigt bryde sammen til din store overraskelse. Du kan eksempelvis ikke vide, om bremser og styretøj i din bil fungerer korrekt.

 

Hvilken autoservice bør du vælge?

Du har sikkert opdaget, at der eksisterer et hav af forskellige autoværksteder rundt omkring i landet. Der findes endvidere også et utal af forskellige serviceeftersyn – hvilket jo ikke ligefrem gør udvælgelsen lettere…

Hvad angår de mange typer autoservices, kan du ofte vælge mellem et universelt eftersyn – eller et eftersyn, der er efter fabrikantens forskrifter og bilens servicebog.

Hvis du vil være sikker på, at din bil er serviceret korrekt, skal du følge bilens servicebog. Du vil dermed med tiden komme hele vejen rundt om bilen –  og alle dele, der har brug for service. Et universal-eftersyn er en mere generel gennemgang af bilen.

 

3 typer autoservice

Hos Quickpot kan du vælge mellem 3 forskellige autoservices, så du kan tilpasse eftersynet din bils behov. På den måde undgår du at betale for meget.

 

  1. Quick Service 1: Her tjekkes 30 ting på din bil, og der skiftes op til 4 liter olie samt oliefilter.

  2. Quick Service 2: Her tjekkes hele 38 ting på din bil. Heriblandt bremserne som desuden renses. Der skiftes endvidere op til 4 liter kvalitets-olie og oliefilter.

  3. Quick Service 3: Ved denne autoservice følges producentens forskrifter og anvisninger. Et sådan eftersyn giver et stempel i bilens servicebog.

 

Danmarks bedste autoværksteder

 

Autoværksted i København

Autoværksted i Aalborg

Autoværksted i Aarhus