Overvejer du et brystløft eller måske en brystforstørrelse? Det er i så fald vigtigt, at du gør dig nogle tanker inden operationen. På den måde, kan du være mere sikker på at få et resultat, der gør dig glad i mange år fremover. Bliv her endnu klogere på alt, som du bør vide, inden du træffer beslutningen om at få lavet dine nye bryster.

Inden brystløftet

Du har muligvis en klar idé om, hvordan dine bryster skal se ud. Her skal du huske, at alle mennesker er forskellige. Du kan derfor aldrig sammenligne andres resultater med dine forventninger. Mange billeder af brystløft eller andre brystoperationer skal du i stedet se som en indikation af, hvordan dine nye bryster kan komme til at se ud – det er ikke en garanti! Det er vigtigt at huske, da alt for mange bliver skuffede, når de nye bryster ikke stemmer overens med deres forventninger inden operationen.

Der er mange ting, der har betydning for, hvordan dine nye bryster kommer til at se ud. Det gælder blandt andet dine nuværende brysters:

  • Form
  • Elasticitet
  • Fylde
  • og ikke mindst brysternes nuværende position

Efter brystløftet

Du vil få ar efter brystløftet, og de er altså  ikke er usynlige – selvom mange hævder det!

Hos nogle kvinder vil arrene blive lyse og mindre tydelige med tiden. For mange vil arrene være relativt tydelige. Det er forskelligt, hvor arrene er placeret, og nogle steder er lettere at skjule end andre. Din livsstil har blandt andet betydning for, hvordan dine ar kommer til at hele.

Din alder har også betydning for helingsprocessen. Er du en ung kvinde, vil sårene ofte hele hurtigere, end hvis du er oppe i årene. Der er både fordele og ulemper, når det kommer til patientens alder. Selvom helingsprocessen ofte går lettere hos unge, er de ældre kvinder ofte mere velovervejede – og de fortryder derfor sjældnere, at de får foretaget et brystløft.

Når man taler om livsstil, er det især rygning, der kan have en negativ effekt på helingen af dine ar. Er du ryger, skal du være klar over, at arrene kan hele langsommere – og blive grimmere. Dette kan derfor være (endnu) en god grund til at kvitte smøgerne.

Når vi nu allerede er ved dét med alder…

Der er mange, som tror, at man ikke kan amme, hvis man har silikonebryster. Det passer ikke. Der er nemlig ikke videnskabelige beviser for, at brystimplantater kan indvirke på graviditet eller evnen til at amme. Ikke desto mindre, bør du tale med lægen om emnet, da graviditet og vægttab eksempelvis kan betyde, at dine nye bryster vil ændre udseende. Det er derfor vigtigt at overveje, om du er et sted i livet, hvor det giver mening at få lavet nye bryster.

Du kan forvente, at dine brystimplantater skal udskiftes inden for 10-15 år.

Komplikationer

Du har sikkert allerede hørt om kapseldannelser og infektioner? Disse komplikationer skal du sætte dig ind i – inden du får en brystoperation. Kapseldannelser og infektioner er nemlig en risiko, som uundgåeligt hører med til dét at få lavet nye bryster. Brystoperationer kan både foregå i lokalbedøvelse og i fuld bedøvelse. Dette afhænger selvfølgelig af hvilken operation, der er tale om.

Hvad vil det betyde for dig, hvis dine nye bryster giver infektioner eller kapseldannelser? Er du indstillet på dette?

Du skal tage stilling til dette

  • Handler ønsket om en brystoperation om, at du mangler volumen, symmetri – eller vil du blot gerne have løftet dine bryster?
  • Er der garanti på implantaterne dét sted, du overvejer at få lavet brysterne?
  • Er der forsikring? (En operationsforsikring kan dække visse kapseldannelser med mere i 5 år).
  • Hvordan er dit generelle helbred?
  • Tager du medicin?
  • Er du allergisk?

Der er naturligvis mange flere ting, du skal tage stilling til, og det er vigtigt, at lægen stiller en masse af disse spørgsmål – kun sådan kan du være sikker på, at det er et ordentligt sted.

Ovenstående punkter er derfor blot nogle få eksempler på spørgsmål, og det er mest af alt for at give dig en forståelse for, at en brystoperation ikke bare liiige er noget, man gør impulsivt – det kræver en masse overvejelser.

For din egen skyld?

Er det for din egen skyld, at du vil have nye bryster? Dette spørgsmål bør du overveje nøje, for hvis du ikke kan svare “ja”, er et par nye bryster højest sandsynligt ikke det rigtige for dig.

Dårligt selvværd?

Mange kvinder, der går igennem skønhedsoperationer har (også) et dårligt selvværd, og det er ikke sikkert, at du vil opleve et bedre selvværd blot ved at få lavet nye bryster.

Mange kvinder har det med hele tiden at finde nye ting at være kede af ved deres udseende. Rigtig mange vil opleve en bedre selvtillid efter en skønhedsoperation – men der er også mange, der bare finder nye ting, som de er kede af.

De kvinder, der bliver gladest for et brystløft eller en anden brystforstørrende operation, er ofte også dem, der har gjort sig gode overvejelser forinden selve operationen.

Et godt råd herfra

Uanset hvad skal du altid booke en konsultation i en klinik, hvor du taler med en professionel læge om dine overvejelser og tanker. Tag helst rundt og besøg flere forskellige klinikker. Vælg så til sidst den klinik, som du føler dig mest tryg ved.

Tilskud ved brystløft

Har du gener på grund af dine nuværende bryster, kan du måske få tilskud til operationen. Tal med din praktiserende læge om dine gener, og vedkommende vil fortælle dig om dine muligheder.

Plastikkirurgisk Speciallægeklinik i Frederikssund

Jeg kender flere tidligere kunder, der har talt virkelig godt om denne klinik, og jeg kan derfor stærkt anbefale dem!

Klik her for at kommer ind på deres hjemmeside, hvor du kan læse om de forskellige operationer, priser og meget mere.

Held og lykke.