Drømmer du om en karriere som boligstylist? Du har måske allerede et godt øje for design og indretning, og ønsker at drive det på mere professionelt plan. Så læs med i indlægget her.

En karriere som boligstylist

Hvem vil ikke gerne gøre sin hobby til sin karriere? Mange har en tendens til at tænke at det er to separate ting – at de ikke kan forenes. Hvor nemt hobby og karriere kan forenes, afhænger selvfølgelig også af flere ting. Hvis du går med en drøm om at blive boligstylist, så lad dig ikke skræmme af at det stadig er et niche erhverv. Selvom det ikke er ofte at de danske hjem tilkalder en professionel inden for indretning, så er der i høj grad brug for den ekspertise i erhvervslivet. Ja, mange som køber disse ydelser, er faktisk virksomheder.

Du kan arbejde med alt fra teater opsætninger, tv-programmer og film kulisser til indretning af showrooms, butikker og kontorer. Mulighederne er mange. Hvor den almindelige dansker oftest ikke prioriterer en boligstylist ind i deres indretnings projekt, så er det for virksomheder noget der i den grad godt kan betale sig. For dem handler det om at sælge en vare, og det kan du som professionel hjælpe dem med. Det er nemlig det ydre som fanger øjet, som bekendt.

Bliv ved med at uddanne dig selv

Hvordan man bliver boligstylist, er måske ikke så enkelt at svare på. Der er nemlig ikke nogen offentlige instanser i Danmark som direkte tilbyder en uddannelse til boligstylist. Ofte kan bolig styling eller indretning være en del af en uddannelse. Det kan også være du måske læser noget andet som på den ene eller den anden måde er relateret til det. Arkitekt, møbel design etc. VIA Design og KEA er gode skole at kigge nærmere på inden for mere kreative uddannelser. Desuden er det vigtigt at du gør så meget som muligt for selv at tilegne dig viden og erfaring.

Søger jobs og praktik hos andre professionelle inden for boligindretning, ser diverse YT-videoer med indretnings eksperter, ja måske endda skaber dit eget brand, og viser hvad du kan på de sociale medier. De sociale medier fungerer i dag i høj grad som en online portfolio, og det kan være en fordel at udnytte det, hvis du gerne vil vise hvad du kan som boligstylist. Tilbyd også gerne forretninger at dekorere deres vinduer eller at indrette deres butik. Erfaring og gå-på mod er vejen frem.