I Danmark regner det i gennemsnit 179 dage – det er næsten hver anden dag på et år! Nogle gange kommer det i store regnskyl og deciderede skybrud, som kan forsage vand i kælderen eller vandskader på din bolig og dit inventar.

Klimaforandringerne har også spillet en negativ rolle i forhold til vandskader både for hus- eller virksomhedsejere. Sidste år alene blev der registreret hele 101.300 vandskader på bygninger i Danmark.

Undgå vandskade og oversvømmelse i kælderen

Her i København, hvor mange mennesker bor i lejligheder, opbevarer vi ofte ting i kælderrum. Hvis du bor i en mindre bolig, er der ikke meget plads, og så benytter man sig gerne af muligheden for at stille sine ubrugte møbler og småting ind i opbevaringsrum. Det gør jeg også selv, men man skal være opmærksom på at sikre sig mod vandskader.

Skadeservicefirmaet SSG kommer med nogle rigtig gode råd på deres hjemmeside om, hvordan du undgår vandskader. De skriver bl.a:

  • Opbevar ikke ting i kælderen, der har stor betydning for dig, og som kan tage skade af vand.
  • Sørg for at få løftet så meget som muligt op og væk fra gulvet.
  • Placér dine ting på møbler, der kan tåle vand, eller put dem i plastikbeholdere.
  • Undgå tæpper, gipsvægge og trægulve i kælderen, da de er mest skrøbelige over for vand.

Har uheldet allerede været ude?

Hvis du er så uheldig allerede at være ramt af vandskade eller oversvømmelse, så skynd dig at redde dine ting. Flyt det, der står i vand, hurtigst muligt, så tingene kan tørre.

Det gælder om at reagere hurtigt, så vandskaden ikke udvikler sig til fugtskade, der derefter kan blive til skimmelsvamp. Kontakt SSG hvis du har brug yderligere information eller hjælp til udbedring af vandskade. De har 25 års erfaring og er klart eksperterne på området.