Fra første dag i august har du muligheden for at opleve hip hop koncerter, der med garanti er mange gange pengene værd. Tre forskellige spillesteder, tre forskellige grene af genren – fra dansk jazz/hip hop med DoktorDokter til Detroit’s Slum Village. Men først til Vanguards efterfest i selskab med blandt andet Lord Finesse og J. Rocc.

 

Vanguard Late Night

 

Når festivalen i Søndermarken lørdag den 1. august lukker og slukker, starter efterfesten på Pumpehuset. Her vil den legendarisk Lord Finesse fra D.I.T.C. være vært, og han har blandt andet inviteret den højtrespekterede DJ, J. Rocc, som blandt andet er kendt for at have startet det anerkendte Beat Junkies crew.

Foruden de to førnævnte herrer bliver Boogie Blind, Cohnny Jazz også at finde bag pulten, mens danske Pladevennerne vil vende plader samme aften.

 

1. august fra kl. 24:00.
Pumpehuset, København V.
Der er gratis adgang med festivalarmbånd, ellers 100 kr.

 


Slum Village

 

Lørdag nat den 8. august kan du på Rust opleve en gedigen hip hop koncert med et af Detroits fineste undergrundsnavne.

Slum Village startede i begyndelsen af halvfemserne som en gruppe bestående af rapperne T3 og Baatin samt rapper og producer J Dilla. De to sidstnævnte er desværre begge gået bort, og i dag består gruppen af T3 og produceren Young RJ.

Mange regner den tidlige producer J Dilla som den bedste nogensinde i genren, og han nåede da også at producere for et væld af anerkendte rap- og Rn’b artister.

Slum Village er mest kendt for deres ”Fantastic Vol. 2”, som udkom i år 2000. På både Fantastic Vol. 1 og 2 er der featurings med nogle af genrens allertungeste drenge og piger.

For kun halvanden måned siden, den 16. juni, smed slumdrengene albummet ”Yes” på gaden, og Detroit-gruppen kører gudskelov stadig efter den gamle hip hops skabelon. Pladen indeholder desuden produktioner af J Dilla, der ikke før har været hørt, og vanen tro er der mange respekterede gæstemusikere inde over albummet.

 

8. august fra kl. 01:00
Rust, København N.

Pris: 80 kr. i forsalg / 100 kr. i døren
 

 


DoktorDoktor

 

Uanset om du er syg eller ej, så er DoktorDoktors musikalske medicin én, der er god for alle, som er til jazzet hip hop. Orkestret, der har rapperen Mads Glendorf i spidsen, spiller Loppen op søndag den 30. august.

Gruppen er bestemt noget for sig, og på fortryllende facon forener de jazz, hip hop, soul og funk. Teksterne er originale, og diverse beats balancerer behersket mellem genrer, som det sjældent før er hørt.

DoktorDokter debuterede med skiven ”NytLåntGammeltBlåt” i sommeren 2014. Dog tiltrak gruppen allerede i 2012 stor opmærksomhed med EP’en ”DoktorDokter”, og særligt ”Da Diddy Var Daddy” demonstrerer, hvor originalt gruppen formår at tænke dansk hip hop.

 

29. august, kl. 21
Loppen, Christiania
Pris: 60 kr. i forsalg