Kødbyen er en hel unik og vigtig del af København, hvis du spørger mig. Det er stedet, hvor alt overflødigt er skrabet væk, og hvor der er fokus på det vigtigste, når du går i byen i den gamle slagterdel af Vesterbro – nemlig festen. Et af de gå-i-byen-steder i det klinisk hvide område, der altid er garant for en fed og uformel fest, er Bakken. Dog har folkene bag stedet følt, at der skulle ske noget nyt, men hvis du spørger mig, er det ikke altid, at ’forandring fryder’.


Mindre bar og mere dansegulv

 

Måske siger det mere om mig, end om renoveringen på Bakken, men jeg er overordentligt ked af, at den karakteristiske store, tunge bar, som nærmest fyldte halvdelen af stedet, er prioriteret væk for et større dansegulv.

Jovist var dansegulvet på det ’gamle’ Bakken meget beskedent, men jeg synes netop, at det var en del af charmen. Efter at stedet indretningsmæssigt er vendt på hovedet, føler jeg lidt, at dansegulvet kommer til at være en pulserende, svedig prop, der deler stedet på midten – enten kan du hænge i baren, der i øvrigt har fået et alt for fancy orange neonskilt, eller også kan du holde vejret og forsøge at møve dig gennem menneskemængden for at komme ud til stedets overdækkede terrasse, der gudskelov ligner sig selv.


Burritos i baren

 

Det orange neonskilt, der stjæler al fokus fra baren, fungerer som en menutavle, og det nye kulinariske koncept kalder bakken ”El Barrio Cantina”. Nu har jeg ikke smagt mexi-maden, Bakken er begyndt at servere, men burritos hos en gammel butcher? For mig emmer det af stilforvirring.

Det har måske også en del at sige, at jeg i forvejen mener, at Kødbyen er et af de steder, man gerne cykler langt til for at spise på eksempelvis Mother eller Bio Mio. Der er med andre ord nok af spisesteder i Kødbyen, der er lige så specielle, konceptuelle og tiltalende, som det gamle Bakken var som natklub.

Hvis nu Bakken absolut vil servere mad, hvorfor så ikke køre slagterkonceptet helt ud og diske store bøffer over disken, når nu Bakken i forvejen minder mest om en cool, undergrundsagtig slagterbiks, der en sen aften besluttede at satse på fester og våde varer?


Bronson på Bakken

 

En sidste faktor, der uden tvivl spiller ind på, at jeg møder ’kantinen’ med skepsis, er, at jeg havde håbet på, at stedet ville udnytte den fantastiske PR, det fik, da den amerikanske kok og rapper Action Bronson var i København at spise i November sidste år. Selvom Bronson tidligere i Munchies-udsendelsen, ”Fuck, That’s Delicious”, besøger Noma med stor fornøjelse, har den rapkæftede rapper svært ved at skjule sin store begejstring for den mad, han får serveret i Bakkens baggårdsterrasse. Se udsendelsen hvor Action Bronson besøger Bakken i videoen nedenfor, og tag i samme ombæring afsked med det ’gamle’ Bakken:


(Hvis du vil springe til den del af udsendelsen, hvor Bronson besøger Bakken, skal du starte ved 5:36)